Saturday, July 28, 2007

Mera om sexköp och horstigmatisering

Johan Folin skriver i sin ledare i Södermanlands nyheter om Dagens Nyheters oliberala agerande.

Han skriver bland annat:

"När bloggare länkar till artiklar på Dagens Nyheters (och ett par andra nyhetstjänster, däribland SvD och IT-förlaget IDG) webbplats, länkar DN tillbaka till bloggaren, genom tjänsten Twingly. Det innebär att Dagens Nyheter och de andra nyhetssidorna får besökare från bloggvärlden och bloggvärlden får besökare från tidningsläsarna. Ett sam­arbete som ökar det fria tankeutbytet och pluralismen, för att använda DN:s egna ord.Sedan en tid tillbaka filtrerar dock DN bort vissa ­bloggare, däribland sexsäljaren och debattören Isabella­ Lund. Hon driver bloggen ”Att arbeta som eskort” där hon diskuterar sex och prostitution ur framförallt de ­juridiska aspekterna, som till exempel vilken effekt den svenska sexköpslagen har. Hon erbjuder inga sexuella­ tjänster på bloggen, utan bloggen är endast ett debatt­forum. Det finns flera andra bloggare som delar Isabellas­ åsikter och använder samma sorts argumentation och ­dessa bloggare filtreras inte bort av DN. Det som särskiljer Isabella från de andra bloggarna är det faktum att hon har tagit betalt för sexuella tjänster."

DN kallar sig oberoende liberal, och de stod upp för rätten att publicera muhammedkarikatyrer när det blåste om det.

Jag var för publiceringen av muhammedkarikatyrerna, av yttrandefrihetsskäl. Yttrandefriheten handlar inte om rätten att tycka likadant, men i högsta grad om rätten att tycka annorlunda. Det blir hyckleri när DN står upp för en form av yttrandefrihet (karikatyrerna), men filtrerar bort en annan (en sexsäljares blogg).

Läs ledaren här (och om ni har möjlighet, köp gärna pappersupplagan också, sådant skall stödjas).

Labels: , , , , ,

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Awesome collection of
Sporrans
Sporran
Sporan
Sporran Scottish
At Scottish Kilt Shop.

4:25 PM  
Blogger faisal said...

Nice Post!
Motorrad Lederkomb

12:07 PM  
Blogger liberty kilts said...

Liberty Kilts is an online Scottish Highland dress retailer. We offer an extensive range of kilts, kilt outfits, and kilt accessory. Highland Bagpipes And Much More..

6:28 PM  

Post a Comment

<< Home