Monday, May 28, 2007

Egeland om stat, civilsamhälle och integration

John O. Egeland skriver i Dagbladet om hur staten inkräktar på det civila samhället, och försöker kontrollera det (och om varför det är en dålig sak). Jag håller inte med om allt han säger, men artikeln innehåller några riktiga guldkorn.

Hör bara:

"LIKEVEL FOREGÅR en nokså aktiv bevegelse for å utvikle normer for ønsket atferd på en rekke områder. Det er svært tydelig på den religiøse arena hvor mange ønsker å opprettholde statskirken som et politisk normeringsinstrument for å sikre en liberal teologi som er passe lunken, folkelig og ufarlig."

och vidare:

"Viktigere er likevel innvandrings- og integreringspolitikken hvor ulike regjeringers signaler er så uklare at de tildekker at den viktigste effekten er fornorsking. Den handler slett ikke om inkludering og aksept for forskjeller, men om å assimilere innvandrere og deres etterkommere slik at de får en identitet som stemmer bedre med brøytekanter, grantrær og stavkirker. Virkelig integrering skjer altså først den dagen en person med pakistansk oldefar hopper lengst i Holmenkollen og etterpå betror pressen at hennes hemmelige våpen er brunost."

Läs mer av Egelands artikel "De norske spillereglene" här.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home