Sunday, July 29, 2007

Historien upprepar sig














Så länge vi ingenting lär oss av historien så är vi dömda att upprepa våra föräldrars, och deras föräldrars, och deras föräldrars*, misstag. Lew Rockwell skriver om likheterna mellan dagens politiska alternativ, och 30-talets dito, här. Han skriver om demokraternas klockartro på statliga ingripanden som lösningen på alla problem, och hur republikanerna inte ser krig som något ont, men snarare något gott. Han skriver om hur presidentvalet i USA 2008 blir ett val mellan socialism och fascism, precis som på 30-talet. Det var bara laissez-faire som var ett otänkbart alternativ.

Han ser en ljusning: Ron Paul. Ron Paul talar om Bastiat, Hayek, Mises och Rothbard i sina valtal. Ron Paul har döpt sin son till Rand (behöver man fundera två gånger på vem han har fått det namnet ifrån?). Ron Paul har jag skrivit om förr. Han är den ene av de två kandidater i det kommande presidentvalet som jag har något förtroende för. Den andre är Mike Gravel.

Ole Peter Galaasen har postat en länk till en Ron Paul-intervju hos Google här.

*Just det där hade låtit bättre på norska: "foreldrer, besteforeldrer, og olde-foreldrer".

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Lars Osterman said...

Bra talat !
Även jag gillar Ron Paul, Mike Gravel - men också Ohiodemokraten Dennis Kucinich.
Av dessa tre torde närmast Ron Paul ha en liten gnutta till chans att bli vald trots att massmedian konspirerar emot honom dvs totaltiger.

Jag undrar smått vad dina bilder på hitler-roosevelt-giuliani-clinton representerar ? Ser inte kopplingen precis

2:32 PM  

Post a Comment

<< Home